KookJij

Bruine borstjes met bier

Een heerlijk bruine borstjes met bier recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bruine borstjes met bier te bereiden

Maak de groenten en het witlof schoon en snijd de witlof in de lengte in repen.
Kook de groenten beetgaar en de aardappelen in de schil halfgaar.
Snijd de aardappelen in blokjes.
Wrijf de blanke borstjes in met peper en zout en bak ze in een beetje boter zo bruin dat ze nog wat rosé van binnen zijn.
Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Voeg langzaam het flesje bier toe, roer de aanbaksels los, voeg daarna de room en de takjes tijm toe en laat zachtjes inkoken tot de gewenste dikte is bereikt.
Breng op smaak met peper en zout.
Zet de aardappelblokjes snel even in boter goudbruin aan.
Roerbak in een wok ook de witlofreepjes in boter goudbruin. Ze moeten knapperig blijven.
Snijd de bruine borstjes schuin in plakjes.
Schep op voorverwarmde borden middenin wat saus, leg de borstjes daarin, schep er nog een beetje saus over en schik de groenten met de aardappelblokjes eromheen.
Drink er hetzelfde bier bij dat in de saus is verwerkt

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Monica

Monica zegt:
Even ter info: de honing moet je bij het gerecht voegen wanneer de room toegevoegd wordt. Toch best praktisch om dit te vermelden.