KookJij

Broccoli met spek en pijnboompitten

Een heerlijk broccoli met spek en pijnboompitten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2/3 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Snelle en smakelijke groentengerechten II Anne Wilson
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Broccoli met spek en pijnboompitten te bereiden

De broccoliroosjes kun je zo roerbakken of anders in de magnetron enkele seconden (naar smaak) zachter laten worden.
De olie in de wok verhitten en de reepjes spek ong. 2 minuutjes roerbakken. Dan de broccoli toevoegen en al roerbakkend gaar laten worden.
Haal van het vuur af, doe de broccoli over in een schaal en strooi de pijnboompitten en bieslook erover.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Zelf heb ik de broccoli eventjes in de magnetron gedaan, maar nog niet echt gaar laten worden.
Ik heb ook een uitgeperst teentje knoflook toegevoegd vlak vóór de broccoli in de wok ging.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst