KookJij

Botersaus

Een heerlijk botersaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: n.v.t. personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Botersaus te bereiden

Verhit 40 gram boter en roer de bloem erdoor.
Roer dit gaar op een niet te heet vuur.
Roer na afkoeling het water erdoor en breng dit al roerende aan de kook.
Roer de eierdooiers door de room en roer dit door de saus.
Klop de saus op met gesmolten boter, die in een dun straaltje wordt toegevoegd.
Breng de saus op smaak met zout.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Demi van Ast,
Zal het zeker proberen,success met het koken:);)m.v.g. Bert
Demi van Ast

Demi van Ast zegt:
Volgens mij is het ook super lekker over aardappels!! Heerlijk, moet je proberen.
bertal

bertal zegt:
dien11,
Bij dit recept, enkele lepels citroen naar behoefte er bij doen.:);)m.v.g. Bert Allers
Bertal

Bertal zegt:
Polly,
Botersaus wordt voornamelijk bij vis gebruikt, maar groenten kan ook, denk maar aan asperges bijvoorbeeld.
succes:);)m.v.g. Bert Allers
polly

polly zegt:
Waar gebruik je die bij,
lijkt me lekker bij groenten.