Recept
« Terug naar recepten
Blonde aardappelsoep met gefrituurde knolselderij
PT40M
Blonde aardappelsoep met gefrituurde knolselderij
Een heerlijk blonde aardappelsoep met gefrituurde knolselderij recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
onlinerecipeguide.com
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Blonde aardappelsoep met gefrituurde knolselderij te bereiden
Smelt de boter zonder te kleuren in een ruime soeppan. Smoor hierin zachtjes de prei, witte kool en knolselderij. Voeg de tomaatstukjes toe en laat even meesmoren. Nu de aardappelblokjes erbij doen en opvullen met de groentebouillon. Breng dit aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken. Pureer de soep met de staafmixer en giet hem door een zeef in een andere pan. Breng het op smaak met een snufje zeezout. Klop op het laatst de halfstijf gelagen slagroom door de soep. Schep in ruime koppen of borden. In de tijd dat de soep zachtjes kookt, de olie verhitten tot 180 graden. Hierin de knolselderij frites, goudbruin en krokant frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en op het laatst over de soep strooien. Afgarneren met de vers gesneden bladselderij.
Jaton zegt: