KookJij

bladerdeeg satebroodje

Een heerlijk bladerdeeg satebroodje recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Snacks - Warm
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe bladerdeeg satebroodje te bereiden

uien en champignons aanbakken met de sambal erbij
gehakt en satesaus ketjap (marinade)mengen met de uien champignons
Verdelen over de bladerdeeg en gewoon dichtvouwen zoals met appelflappen.
met ei bestrijken en ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sharon

Sharon zegt:
Moet je de saté klaar maken zoals de verpakking zegt en moet je het gehakt ook niet eerst rulbakken?
richard

richard zegt:
Ik kook de kip altijd in water tot het gaar is, maak sate saus terwijl de kip kookt, als de kip gaar is roer je die door de sate saus en laat je het geheel afkoelen, daarna kun je het kipsate mengsel verwerken in je bladerdeeg(korstdeeg)
en natuurlijk kun je de satesaus op smaak brengen geheel naar eigen smaak, de kip zelf zou ik niet marineren, de sate bepaald de smaak van je broodje,
S6 ermee
nettie

nettie zegt:
hoi laila
voor deze broodjes gebruik ik ketjapmarinade van conimex is zo in de fles te koop uien doe ik altijd op gevoel
Laila

Laila zegt:
Hoeveel uien trouwens?
Laila

Laila zegt:
Ik wil deze graag maken één van deze dagen maar ik begrijp de marinade even niet. Ik heb ketjap manis hier thuis maar uit een flesje zeg maar.. Bedoel je dat of wat anders.
Robin

Robin zegt:
Vandaag met vriendin gemaakt ondanks het warme weer.
Heel erg lekker :)
roelof en jantje

roelof en jantje zegt:
De hoeveelheden van elk produkt staat er niet bij.En hoeveel satesaus moet ik gebruiken.Graag wat duidelijker.
richard

richard zegt:
Yasmina je bakt het bladerdeeg met kipsate mengsel 20 min in de oven op 200 a 220 graden,
Dan is de kip wel gaar.
yasmina

yasmina zegt:
Richard, hoe kan ik hem dan bakken? Want dat is niet echt lekker; ongebakken kip in je broodje. Groetjes, yasmina.
richard

richard zegt:
Yasmina als je de kip eerst bakt en daarna in de oven nog een keer bakt wordt de kip erg droog.
Je kan wel je uitjes even bakken en die dan door je sate saus heen doen.
Ik zou de kip zeker niet eerst bakken en daarna nog eens in de oven doen.
Greetzzz Richard:p
yasmina

yasmina zegt:
hoi, kan je ook gewoon de kip bakken en dan de uien er bij doen? en dan de satésaus en de ketjap en de sambal toevoegen, en dan op de bladerdeeg zetten? groetjes.
nancy

nancy zegt:
wat houdt de ketjap marinade nou precies in? en moet je deze zelf maken of is er een merk klant en klaar?:?
richard

richard zegt:
ja gewoon volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. zelf houd ik de satesaus altijd wat aan de dikke kant anders loopt het tijdens het bakken uit het broodje en dat is zonde.;)
Anna

Anna zegt:
En de satesaus bereiden zoals op de verpakking, neem ik aan?
richard

richard zegt:
Anna je kan het gehakt rullen maar wat je ook kan doen is gehakt kneden met sate kruiden en kruiden naar smaak en daar dan staven van maken en deze in de bladerdeeg rollen als een saucijsebroodje. ;)