KookJij

Bintje met scampi en oesterzwammen

Een heerlijk bintje met scampi en oesterzwammen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 14 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Bintje met scampi en oesterzwammen te bereiden

1. Was de aardappelen, wikkel ze in met boter ingevette aluminiumfolie en maak ze gaar in de oven op 180/200°C. Om het gaarproces te versnellen kun je de aardappels (ingeprikt) ook eerst 7 minuten in de magnetron op vol vermogen doen.

2. Pel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd de tomaten in kleine blokjes.

3. Hak de groene kruiden fijn en versnipper de sjalot.

4. Snijd de oesterzwammen in fijne reepjes.

5. Doe een beetje sesamolie in de wok en laat deze zeer warm worden. Bak de sjalotjes met de oesterzwammen en voeg op het einde de groene kruiden toe. Zet weg.

6. Bak de scampi in wat sesamolie.

7. Haal de aardappelen uit de folie en halveer ze.

Presentatie:

1. Maak het bord op met een streepje balsamicostroop, een streepje crème fraîche en de blokjes tomaat.

2. Doe in het midden van het bord een eetlepel gebakken oesterzwammen.

3. Zet daarop de met grof zout en truffelolie besprenkelde aardappel.

4. Lepel er een beetje crème fraîche op en schik daarop de scampi.

5. Garneer met een toefje dille en een draai uit de pepermolen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ademarsin

ademarsin zegt:
Héél lekker, heb het als hoofdgerecht gemaakt en heb de Crème Fraiche vervangen met zure room , gemengd met de groene kruiden en wat gesnipperde sjalotjes.