KookJij

Berlinerbollen met een hartige vulling

Een heerlijk berlinerbollen met een hartige vulling recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Duitsland
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Berlinerbollen met een hartige vulling te bereiden

Neemt u bij voorkeur lauwe melk.
Zeef de bloem met het zout en de suiker boven een kom. Roer de gist erdoor. Smelt de boter op een laag vuur. Maak een kuiltje in het bloemmengsel en schenk de boter met de melk erin. Voeg al kloppend met de mixer met deeghaken de eieren toe. Kneed het deeg 5 minuten op de laagste stand. Dek de kom af met een vochtige doek en een stuk huishoudfolie en laat het deeg circa 1 uur rijzen. Snijd de salami in piepkleine blokjes. Mix de gekruide roomkaas en de salami door elkaar. Verhit ondertussen de olie in de frituurpan tot 160 graden Celsius.

Bestuif het werkvlak met wat bloem en rol het deeg uit tot een lap van 0,5 centimeter dik. Druk er met behulp van een glas of uitsteekvormpje cirkeltjes, doorsnede circa 6 centimeter, uit. Bestrijk de randen met wat water en verdeel de mix van roomkaas en salami over de helft van de rondjes. Dek het af met de andere rondjes en druk de randen met een iets kleiner glas of met de vingers dicht. Bak de bollen in circa 8 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege en laat ze op keukenpapier uitlekken. Bestrooi de bollen met geraspte parmezaanse kaas

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sjourd Janssen

Sjourd Janssen zegt:
Hallo allemaal,
Binnenkort zal ik ook een paar recepten plaatsen,van bijv; chocolade of pandan flensjes gevuld met pudding en Coq au vin waarin de kip 24 uur in wijn wordt gemarineerd

Groetjes
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Sjourd je hebt echt 1 zakje gist nodig
Sjourd Janssen

Sjourd Janssen zegt:
Marijke,
Is 1 zakje gist niet te veel voor 200 graam bloem?