KookJij

Asperges met dragonsaus

Een heerlijk asperges met dragonsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vegetarisch
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Asperges met dragonsaus te bereiden

Spoel de dragon af onder stromend water, rits de blaadjes van de steeltjes, dep ze droog met een thee-doek of wat keukenpapier en hak ze zeer fijn.
Pers de citroen uit en zeef het sap.
Schil en gaar de asperges volgens het basisrecept (zie recept Bert Allers)
Leng de maizena aan met wat water.
Roer de eierdooiers glad.
Neem 5 dl aspergenat en breng dat aan de kook.
Roer de aangelengde maizena door het aspergenat en laat de vloeistof 5 min. zachtjes koken.
Klop de eierdooiers door de vloeistof.
Breng de saus op smaak met peper, zout en wat citroensap.
Roer de fijngehakte dragonblaadjes door de saus.
Til de asperges met de theedoek uit het kooknat en laat ze even uitlekken.
Verdeel de asperges over de borden, schep een paar lepels dragonsaus over het midden van de asperges en geef de rest van de saus in een apart sauskommetje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
jim,
Dat zou goed kunnen.:);)
succes ermee.
M.V.G.Bert Allers
Jim

Jim zegt:
Een lichte snack, met wat aardappelen erbij, erg lekker, met een glas droge witte wijn!