Recept
« Terug naar recepten
Artisjokken met vinaigrette
PT50M
Artisjokken met vinaigrette
Een heerlijk artisjokken met vinaigrette recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Libelle
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Artisjokken met vinaigrette te bereiden
Schoonmaken:
Breek de stelen van de artisjokken, snijd de bodem bij en verwijder lelijke blaadjes.
Knip eventueel de lelijke punten van de blaadjes.
Bereiden:
Kook de artisjokken in ruim kokend water (ze moeten onderstaan)met azijn en zout in 30-40 min. gaar.
Leg tijdens het koken een bord op de artisjokken, anders gaan ze drijven.
De artisjokken zijn gaar als de blaadjes makkelijk loslaten.
Laat ze goed uitlekken.
Meng voor de vinaigrette azijn, mosterd, olie en zout en peper naar smaak.
Serveer de artisjokken lauwwarm of koud met de vinaigrette.
Eten:
Trek de blaadjes uit de artisjok, haal het zachte gedeelte van de blaadjes door de vinaigrette en eet dat op.
Het harde deel wordt niet gegeten.
Verwijder, als de blaadjes op zijn, het hooi ( de vezelige draadjes) en eet daarna de bodem met de vinaigrette.
Breek de stelen van de artisjokken, snijd de bodem bij en verwijder lelijke blaadjes.
Knip eventueel de lelijke punten van de blaadjes.
Bereiden:
Kook de artisjokken in ruim kokend water (ze moeten onderstaan)met azijn en zout in 30-40 min. gaar.
Leg tijdens het koken een bord op de artisjokken, anders gaan ze drijven.
De artisjokken zijn gaar als de blaadjes makkelijk loslaten.
Laat ze goed uitlekken.
Meng voor de vinaigrette azijn, mosterd, olie en zout en peper naar smaak.
Serveer de artisjokken lauwwarm of koud met de vinaigrette.
Eten:
Trek de blaadjes uit de artisjok, haal het zachte gedeelte van de blaadjes door de vinaigrette en eet dat op.
Het harde deel wordt niet gegeten.
Verwijder, als de blaadjes op zijn, het hooi ( de vezelige draadjes) en eet daarna de bodem met de vinaigrette.
bertal zegt:
Is nogal een verschil op de site die een ieder kan opzoeken en dan gelijk alle recepten kan zien, of uit kookboek of bladen die niet iedereen heeft.
Dat bedoel ik met origineel. m.v.g. Bert
p.s. Hier sluit ik deze discussie.