KookJij

Amerikaanse rijstkoekjes

Een heerlijk amerikaanse rijstkoekjes recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
  2. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Smakelijk meegenomen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Amerikaanse rijstkoekjes te bereiden

Breng de melk aan de kook met vanillesuiker en zout. Voeg de rijstvlokken toe en laat onder deksel 6 à 8 minuten koken op zacht vuur. Splits de eieren, klop de eiwitten tot sneeuw. Meng de dooiers met de gesmolten boter, kaneel, gezeefde bloem en suiker en roer deze struif door de afgekoelde rijst. Spatel ook het eiwitsneeuw erdoor. Vorm met je handen platte koekjes van 1,5 cm dik. Bak ze in hete boter aan beide kanten goudbruin en wentel ze meteen na het bakken door de gemalen amandelen. Serveer met karamelsaus en peren uit blik.
Serveer de helft van de koekjes nu warm als dessert en stop de andere helft in een koekblik voor later.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Willemien, 1 zakje is 125 gram. Groetjes Marijke
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Marijke, hoeveel gram rice flakes heb je nodig voor dit recept lijt mij erg lekker groetjes Willemien