KookJij

Aardbeiensalade met ontbijtspek

Een heerlijk aardbeiensalade met ontbijtspek recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Engeland
Keuken: Europese
Bron: jamie oliver
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardbeiensalade met ontbijtspek te bereiden

Doe de plakjes aardbei in een kom en giet er een flinke scheut balsamicoazijn, het citroensap en wat extra vierge olijfolie bij. Strooi er wat peper en zout over. Het sap dat de aardbeien loslaten krijgt op deze manier een extra lekkere smaak.
Zet een koekenpan met anti-baklaag op het vuur en giet er een scheut olijfolie in. Druk een basilicumblaadje op elk plakje halloumi. Leg de plakjes met het blaadje naar onder in de koekenpan en laat ze een minuut bakken. Keer de plakjes voorzichtig om en bak ze nog eens een minuut, tot ze licht goudbruin en krokant zijn.
Zet vier borden klaar en leg op elk een paar stukjes van de krokante halloumi. Doe de munt, de rest van de basilicumblaadjes en slablaadjes met de aardbeien in een kom en hussel alles om. Leg een hoopje van de aardbeiensalade midden op elk bord en drapeer er 2 plakken ontbijtspek over. Garneer de borden met een paar extra slablaadjes. Besprenkel de salade vlak voor het serveren met nog een klein beetje balsamicoazijn en extra vierge olijolie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jos

Jos zegt:
Jk heb over dit recept een vraag gesteld op 3 juni 2008, nu geeft Ruud op 29 december 2008 een reactie. Hierover krijg ik een emailtje, dat hij op dit recept heeft gereageerd. Is dit normaal?

M.V.G. Jos.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
halloumi is kaas en is te koop in een turkse winkel
iLOON

iLOON zegt:
Dat wil ik ook wel weten. en ik wil graag weten of een tiener dit zou kunnen maken? voor mijn vader's b-day. XX;)
Jos

Jos zegt:
Als ik vragen mag, wat is halloumi. mvg. Jos.:o