KookJij

Aardappel vistaart

Een heerlijk aardappel vistaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vis en vis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel vistaart te bereiden

Oven voorverwarmen op 200°C. Aardappels schillen en in dunne plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en in ringen snijden. Peterselie fijnhakken. Kabeljauwfilet in kleine stukjes snijden en in kom doen. Ansjovisfilets in stukjes snijden en met mierikswortel en peper naar smaak door kabeljauw scheppen. Boter smelten en taartvorm met gesmolten boter bestrijken. 1/3 deel van aardappelplakjes over bodem verdelen. Helft van bosui en peterselie erover strooien. Hierover weer een laag aardappel en rest van vis verdelen. Bestrooien met rest van de bosui en peterselie. In kom eieren loskloppen met slagroom, peper en nootmuskaat en over taart schenken. Paneermeel erover strooien en rest van de boter erover besprenkelen. Taart in midden van oven in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Warm of lauwwarm serveren.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jankrijger

jankrijger zegt:
Dit is een heerlijk gerecht dat bij de gasten ook in goede aarde viel. Met name de ansjovis maakt het gerecht erg lekker en hartig. Eén opmerking: ik zou 3 eieren ipv 2 in het gerecht gebruiken, aangezien de taart bij mij niet echt stevig werd. Voor de rest... een aanrader.
geertruida

geertruida zegt:
Hij is werkelijk heerlijk... Heb hem intussen 2 keer gemaakt en hij wordt iedere keer een stukje beter.. Met de ansjovis kun je rijkelijk aan de haal gaan hoor.. Door de room wordt de smaak perfect gemengd met de rest...
joop van rij

joop van rij zegt:
lijkt me een lekker recept alleen oppassen met de ansjovisfilets ik ga het proberen:D