KookJij

Aardappel ui gehaktballetjes

Een heerlijk aardappel ui gehaktballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Aardappel ui gehaktballetjes te bereiden

Aardappel en ui grof raspen en in een schaal doen. Gehakt, azijn, tomatenpuree, ei, paneermeel, kruiden en peper en zout toevoegen. 3 minuten kneden tot alles goed is vermengd. Met folie afdekken, 1 uur in de koelkast zetten. Neem telkens 1 el mengsel; balletjes maken, platdrukken, aan de uiteinden puntvormig maken. Door de bloem rollen; overtollige bloem eraf schudden. Herhalen. Olie in een pan verhitten. De balletjes langzaam in ca. 3 min. goudbruin bakken. Als ze gaar zijn met een schuimspaan voorzichtig uit de pan halen, op keukenpapier laten uitlekken en warm houden. Eventueel met wat tomatensaus in de oven opwarmen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

jos

jos zegt:
ja lijkt me lekker, maar paneermeel bevat gluten. Hoe zit dat?
nicodekroon

nicodekroon zegt:
Ik moet alles glutenvrij, dus is altijd opletten.
elly

elly zegt:
Dit ga ik zeker proberen,lijkt me erg lekker.
dylan2440

dylan2440 zegt:
Hé, TOP bedankt;), ik ga het van de week ook zelf maken:P. Zal SUPER LEKKER worden denk ik:)
brandaris

brandaris zegt:
Bedank voor je recept ik ga het ook deze week
maken het zal mijn wel smaken:p:p
Wernher

Wernher zegt:
Lijkt mij een lekkere hap, en ik ga het deze week eens maken.
eerst ook de oregano in huis halen.:p
rientje

rientje zegt:
Bedankt lijkt me kay lekker;)