KookJij

Zwartepietenkoppen

Een heerlijk zwartepietenkoppen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 0 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zwartepietenkoppen te bereiden

Bekleed de bakplaat met vetvrij papier en verwarm de oven vervolgens voor op 180 graden. Klop de eierdooiers samen met de 30 gram suiker, de citroenschil en het water tot een schuimig geheel.
 
Klop de eiwitten stijf met de 90 gram suiker en schep ze door de dooiermassa. Zeef de bloem met de maïzena boven de eieren en schep alles voorzichtig door elkaar.
Doe dit biscuitdeeg in een spuitzak met een grote, gladde spuitmond. Maak op het vetvrije papier ongeveer even grote, halve bollen. Bak deze bollen op de tweede richel van onderen 12-15 minuten af. Als ze afgekoeld zijn haal je het papier er af en plak je steeds twee halve bollen met wat jam op elkaar, zodat je een kop krijgt.
 
Verwarm de overgebleven jam (goed roeren) en bestrijk er de zwarte pieten koppen mee. Smelt nu het chocolade- vetglazuur en smeer de kopjes daar mee in. Pak de poedersuiker en roer dit samen met het eiwit tot een glad papje.  
Vul een papieren spuitzakje met dit mengsel en beschilder de kopjes als zwarte zwartepieten, laat het geheel uitharden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst