KookJij

Zalm exotique

Een heerlijk zalm exotique recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie: 580 kCal energie
33 Gram eiwit
48 Gram vet
3 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: Allerhande 07 2011
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Zalm exotique te bereiden

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes (brunoise).
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de grapefruit.
Dit gaat het makkelijkst als je hem, net zoals een appel, in een ronddraaiende beweging schilt.
Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er makkelijk met je mes tussenuit kunt wippen.
Snijd de partjes in stukjes.
Snijd de helft van het basilicum fijn.
Maak de antiboise: meng de tomaat met de grapefruit, het basilicum en 4 eetlepels olie.
Voeg zout, peper en citroensap naar smaak toe.
Bestrijk de zalm met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper.
Verhit de grillpan en grill de vis 8-10 minuten.
Keer halverwege.
Leg de vis op een schaal en schep de antiboise erop.
Garneer met de rest van het basilicum.
Verdeel de vis aan tafel in porties en serveer met couscous en spinazie.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst