Recept
« Terug naar recepten
					
						Witte chocoladetaart met aardbeien
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Witte chocoladetaart met aardbeien
Een heerlijk witte chocoladetaart met aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Marijke Geurts
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											18
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									boek chocola
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Witte chocoladetaart met aardbeien te bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee 5 cm diepe springvormen van 23 cm doorsnee in en bestuif ze met bloem. Leg een stuk bakpapier op de bodem. Smelt de chocolade en room au bain marie en roer het mengsel glad. Roer de melk en rum of essence erdoor en laat de massa afkoelen.
Klop de boter en suiker in 3-5 minuten licht en schuimig. Voeg de eieren een voor een toe en klop ze steeds goed door. Roer in een kommetje de bloem, het bakpoeder en het zout dooreen. Voeg afwisselend wat bloem en gesmolten chocolade toe aan het eimengsel. Giet het beslag in de springvormen en strijk de bovenkant glad.
Bak de taarten 20-25 minuten tot een prikker er weer schoon uitkomt. Stort ze na 10 minuten op een taartrooster, trek het papier eraf en laat ze verder afkoelen.
Voor de moussevulling : smelt al roerend de witte chocolade en slagroom. Roer de rum of likeur erdoor en giet de vulling over in een kommetje. Laat haar afkoelen en iets opstijven en klop haar vervolgens met een metalen garde licht op.
Snijd de beide taarten met een kartelmes in twee lagen. Leg een laag op een schaal en strijk er een derde van de mousse op uit. Schik een derde van de aardbeienplakjes op de mousse en leg hierop de tweede taartlaag. Herhaal de procedure tot de mousse en de aardbeienplakjes op zijn. Leg de laatste taartlaag erop.
Klop de slagroom met de rum of likeur stijf tot zich pieken vormen. Spreid ongeveer de helft op de bovenkant en de zijkant van de taart. Schep de rest in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit decoraties op de taart. Versier de zijkanten met de laatste aarbeienplakjes en garneer de bovenkant met de rest van de aardbeien.
									Klop de boter en suiker in 3-5 minuten licht en schuimig. Voeg de eieren een voor een toe en klop ze steeds goed door. Roer in een kommetje de bloem, het bakpoeder en het zout dooreen. Voeg afwisselend wat bloem en gesmolten chocolade toe aan het eimengsel. Giet het beslag in de springvormen en strijk de bovenkant glad.
Bak de taarten 20-25 minuten tot een prikker er weer schoon uitkomt. Stort ze na 10 minuten op een taartrooster, trek het papier eraf en laat ze verder afkoelen.
Voor de moussevulling : smelt al roerend de witte chocolade en slagroom. Roer de rum of likeur erdoor en giet de vulling over in een kommetje. Laat haar afkoelen en iets opstijven en klop haar vervolgens met een metalen garde licht op.
Snijd de beide taarten met een kartelmes in twee lagen. Leg een laag op een schaal en strijk er een derde van de mousse op uit. Schik een derde van de aardbeienplakjes op de mousse en leg hierop de tweede taartlaag. Herhaal de procedure tot de mousse en de aardbeienplakjes op zijn. Leg de laatste taartlaag erop.
Klop de slagroom met de rum of likeur stijf tot zich pieken vormen. Spreid ongeveer de helft op de bovenkant en de zijkant van de taart. Schep de rest in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit decoraties op de taart. Versier de zijkanten met de laatste aarbeienplakjes en garneer de bovenkant met de rest van de aardbeien.
                    
esz zegt:
Maar ook de mouse was volledig mislukt.. Mouse werd geen mouse maar bleef vloeibaar.. Hoe dit kan weet ik niet..?
Moest mijn gasten dus helaas wat anders voor schotelen, erg jammer!!:(