KookJij

Recept voor Witte chocoladetaart met aardbeien

Een heerlijk witte chocoladetaart met aardbeien recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: boek chocola
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet twee 5 cm diepe springvormen van 23 cm doorsnee in en bestuif ze met bloem. Leg een stuk bakpapier op de bodem. Smelt de chocolade en room au bain marie en roer het mengsel glad. Roer de melk en rum of essence erdoor en laat de massa afkoelen.
Klop de boter en suiker in 3-5 minuten licht en schuimig. Voeg de eieren een voor een toe en klop ze steeds goed door. Roer in een kommetje de bloem, het bakpoeder en het zout dooreen. Voeg afwisselend wat bloem en gesmolten chocolade toe aan het eimengsel. Giet het beslag in de springvormen en strijk de bovenkant glad.
Bak de taarten 20-25 minuten tot een prikker er weer schoon uitkomt. Stort ze na 10 minuten op een taartrooster, trek het papier eraf en laat ze verder afkoelen.
Voor de moussevulling : smelt al roerend de witte chocolade en slagroom. Roer de rum of likeur erdoor en giet de vulling over in een kommetje. Laat haar afkoelen en iets opstijven en klop haar vervolgens met een metalen garde licht op.
Snijd de beide taarten met een kartelmes in twee lagen. Leg een laag op een schaal en strijk er een derde van de mousse op uit. Schik een derde van de aardbeienplakjes op de mousse en leg hierop de tweede taartlaag. Herhaal de procedure tot de mousse en de aardbeienplakjes op zijn. Leg de laatste taartlaag erop.
Klop de slagroom met de rum of likeur stijf tot zich pieken vormen. Spreid ongeveer de helft op de bovenkant en de zijkant van de taart. Schep de rest in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje en spuit decoraties op de taart. Versier de zijkanten met de laatste aarbeienplakjes en garneer de bovenkant met de rest van de aardbeien.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

esz

esz zegt:
*sorry drukte bij vorige reactie per ongeluk op enter*

Maar ook de mouse was volledig mislukt.. Mouse werd geen mouse maar bleef vloeibaar.. Hoe dit kan weet ik niet..?

Moest mijn gasten dus helaas wat anders voor schotelen, erg jammer!!:(
esz

esz zegt:
Taart geheel mislukt!! De laagjes waren beiden maar 1cm hoog, dus kon ze niet door de helft doen :?
Nina&Marloes

Nina&Marloes zegt:
Moussevulling bestaat uit witte chocola, aardbeienlikeur of rum en slagroom.:p
Brescia

Brescia zegt:
Ik heb de taart net voor m,n moeder gemaakt ze is jarig ! :D
Soulia

Soulia zegt:
Oja, en hij is wel voor 12 personen ;)
Soulia

Soulia zegt:
Super lekkere taart! Kir en ik hebben hem alleen zonder rum etc gedaan want ik ben minderjarig :p en de mouse was beetje mislukt. Maar ik ga hem zeker vaker maken :D xxx.:)
rachella

rachella zegt:
Wat voor soort moussevulling moet er in de taart?