KookJij

Recept voor Vermicellisoep met kip | Mien Gà

Deze soep heeft als basis een neutrale bouillon, de verse ingrediënten geven het een heerlijke smaak en de gebakken uitjes maken de soep af.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Vietnam
Keuken: Oosterse
Bron: Hanoi Saigon
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Maak de kip schoon en kook deze 1,5 uur in kokend water.
2. Haal de kip uit de bouillon en laat deze afkoelen. Haal de kip van het bot en snij deze vervolgens in reepjes en doe dit terug in de bouillon.
3. Week de vermicelli volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (over het algemeen 5 minuten in heet water) en doe dit hierna in een schaaltje.
4. Snij de shiitakes in reepjes en de koriander en bieslook in stukjes van 1 centimeter en doe dit in aparte schaaltjes.
5. Doe een goede grote scheut zonnebloemolie in de pan en verwarm deze. Snij ondertussen de sjalotjes in ringen.
6. Fruit de sjalotjes zo'n 5 tot 7 minuten in de olie totdat deze mooi warm zijn en laat deze uitlekken.

Serveren
1. Doe de hete bouillon met kip in een soepkom.
2. Voeg vervolgens wat vermicelli, shiitakes, koriander, bieslook en gebakken uitjes toe (naar smaak).
3. Om het geheel een heerlijke smaak te geven, voeg als laatst de vissaus toe. Over het algemeen zo'n eetlepel of 1 tot 3, net wat je zelf lekker vindt.

Eet smakelijk!

Mijn kookverhaal (Bobby)

Zelf ben ik erg fan van kippensoep en wilde eens een keer wat anders uitproberen. De milde en uitgesproken smaak van de soep verbaasde mij. Ik vond hem erg lekker. De gebakken uitjes geven het de finishing touch. Doordat je alles apart serveert kan je naar wens de hoeveelheid ingrediënten toevoegen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Klinkt goed! Weer eens een leuke variatie. Ga ik zeker eens proberen!
Nadine

Nadine zegt:
Lekker soepje! De eenvoud van de bouillon en de verse pure ingrediënten maken het heerlijk smaakvol! Een aanrader dus.