KookJij

Varkensrolletjes gevuld met courgette en kaas

Een heerlijk varkensrolletjes gevuld met courgette en kaas recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: oude kookknipsels
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkensrolletjes gevuld met courgette en kaas te bereiden

Eén voor één de schnitzels tussen vershoudfolie leggen en ze met bijv. een keukenhamertje voorzichtig platter en groter drukken.(dit kan ook met de bodem van een zwaardere pan)
Leg daarna de schnitzels naast elkaar op een plank of groot bord en bestrijk ze dun met mosterd. Laat ze op de plank of bord liggen.
De courgette grof raspen (met schil).Leg de courgette dan in een schone keukendoek en druk zo goed mogelijk het vocht eruit.
De kaas verkruimel je dan in een kom. Roer dan eerst de eierdooier erdoor en daarna de geraspte courgette.
Op smaak brengen met wat peper.
Nu verdeel je het courgettemengsel over de schnitzels en rolt ze daarna stevig op. Vastzetten met houten prikkers.
Tot hier kun je de rolletjes voorbereiden.
De boter verhitten in een koekenpan en de schnitzels hierin rondom goudbruin bakken.
Afblussen met een scheutje kokend water of een beetje wijn of bouillon.(niet teveel vocht)
Nog ong. 15 minuten met een deksel op de pan zachtjes gaar laten stoven, zo nu en dan omdraaien en indien nodig bedruipen.
Haal de rolletjes uit de pan, breng de saus op smaak met zout en peper en wat je verder nog lekker vindt in de saus.
Verwijder de prikkers vóór je de rolletjes aan tafel brengt.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Er zal misschien wat vulling in de pan terecht komen bij het bakken. Geeft niks, is lekker in de saus. Als ik bijv. vulling over heb, doe ik dat in de saus als de rolletjes eruit zijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst