KookJij

Varkenshaas Gewikkeld in Pancetta op Romeinse wijze

Vaak zijn de varkenshaasjes fantasieloos klaar gemaakt en zit er niet veel smaak aan.Daar heb ik wat aan gedaan
Recept van:
Bereidingstijd: 795 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Jan A.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Varkenshaas Gewikkeld in Pancetta op Romeinse wijze te bereiden

  1. Mix in een kommetje de gesnipperde rozemarijn blaadjes, de venkel, de peper, de gesnipperde knoflook met 2 eetlepels olijfolie e.v..
  2. Wrijf hiermee het vlees grondig in en laat 11 - 23 uur in de ijskast marineren in huishoudfolie en laat 1 uur voor verdere bewerking op kamertemperatuur komen.
  3. Bedek het vlees goed met pancetta.
  4. Leg de 4 knoflookbol-helften om het vlees in een pan op de paar takje rozemarijn en giet de 2 resterende lepels olijfolie over het vlees.
  5. Zet het vlees in een open pan in het midden van de voorverwarmde oven en laat het 30 - 35 minuten braden (of beter tot een inerne thermometer 70 graden Celsius aangeeft)
  6. Haal de pan uit de oven en het vlees uit de pan. Laat het vlees ingepakt in alu-folie 15 minuten rusten.
  7. Pel de knoflookbollen en de knoflooktenen en doe die in de pan, nadat de de takjes rozemarijn zijn verwijderd.
  8. Verhit de inhoud nog eens extra en blus met 200 cc witte wijn. Kook ietsje in en monteer met een half pakje roomboter tot een mooie knoflookjus.
  9. Snij het vlees in mooie plakken en dien op met de jus. Geef er spercieboontjes bij en een mooie purée en daar naast een tomaten-komkommer salade.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

WE drinken hierbij een mooie rosé wijn, een lichtvoetige rode wijn zoals bv een Barbera of Beaujolais of een aromatische witte wijn (bv Riesling Kabinett Trocken of een Riesling Spätlese Trocken)
Evt. kan de jus nog verder worden opgeleukt met room of crême fraiche.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Lia,J
Je hebt gelijk : "aan één stuk" is er abusievelijk achter gezet. Dat moet dus weg.
Waarschijnlijker is het dat het er 2 zijn (of misschien wel 3 bij kleine varkens).
Bedankt.
Jan A.
Lia Olthof

Lia Olthof zegt:
Een varkenshaas van 1 kilo? Welk gewicht moet het varken hebben om dit te kunnen leveren?
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Varkenshaas is één van mijn favoriete stukjes vlees. Dit lijkt me een heerlijke manier van bereiden. Een feestmaal waardig!