KookJij

Telor Madoera

De Indonesische keuken kent nogal wat (bij)gerechten met hard gekookte eieren.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Telor Madoera te bereiden

  1. Maak een bumbu van de uien, knoflook, gember en laos in een vijzel of keukenblender.
  2. Verhit wat rijstolie in een wadjan en fruit de bumbu goudbruin (flink roeren).
  3. Voeg de bouillon toe en het blaadje salam en breng tegen de kook aan.
  4. Laat hierin de eieren 10 minuten  meesudderen in de kruidige bouillon.
  5. Roer dan de petis door de bouillon.
  6. Haal van het vuur en dien op met flink veel gefrituurde uitjes. Geef er rijst bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Warme thee of bier. Bij alleen de eieren is het moeilijk een wijn te vinden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst