KookJij

Tahu Telor, Indische Eitjes

Eén van de vele bijgerechtjes met eieren voor bv. de rijsttafel of nasi goreng speciaal. Zoals Felix Wilbrink al liet doorschemeren lijkt dit gerecht op de de latere Fu Yong Hai. Het zou een voorloper kunnen zijn. Eigenlijk is naam niet helemaal goed : In het Indonesisch is een (gevulde) omelet een dadar isi.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Felix Wilbrink, Telegraaf 25 april 2016
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Tahu Telor, Indische Eitjes te bereiden

  1. Meng de tahu met de prei, knoflook, peper en zeezout en roer dat door de geklutste eieren.
  2. Verhit de rijstolie in een anti-aanbakpan en bak een omelet van het eiermengsel.
  3. Maak intussen een sausje van de sambal, ketjap en limoensap..
  4. Giet over de omelet het sausje en verdeel over de borden.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Wat past er het beste bij scherpe eiergerechten:
Waarschijnlijk is jasmijnthee het beste antwoord.
Een koud biertje gaat ook prima en als wijn zou je het beste een niet al te droge witte wijn er bij kunnen drinken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Jan A van der  Hoeden

Jan A van der Hoeden zegt:
Dank voor de tip.
Jan A.
Henk

Henk zegt:
Ik lees regelmatig de vele kooktips en ben als liefhebber van de Indische maaltijd ook heel vaak bezig met het vervaardigen van dat lekkere eten.
Probeer eens het limoensap te vervangen dort djeruk purut ( klein groen rond citroentje, kruidig en verfrissend van smaak ) Te koop in de Toko
mvrgr Henk