KookJij

Stroganoff Ovenschotel met aardappelpuree

Een heerlijk stroganoff ovenschotel met aardappelpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Mezelf
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Stroganoff Ovenschotel met aardappelpuree te bereiden

1. Als je kant en klaar Stroganoff-gehakt gebruikt, rul dit dan in de wok of hapjespan of,
- meng het half-om gehakt met de Stroganoff kruiden en rul dit mengsel in de hapjespan of wok. Warm de oven voor op 200 graden.
2. Zodra het gehakt grijs/lichtbruin begint te kleuren, voeg dan de groentenmix toe.
3. Meng dit alles goed door, warm even goed door, voeg de geperste knoflook toe. Dit is optioneel! Wie niet van knoflook houdt kan deze stap overslaan.
4. Zodra alles goed is doorgewarmd (middelhoog vuur), neem de wok of hapjespan van het vuur.
5. Vet een ovenschotel in met 1-2 eetlepels olijfolie.
6. Stort de inhoud van de wok/hapjespan in de ingevette ovenschotel.
7. Leg hier bovenop de 2 plakken zachte geitenkaas.
8. Leg hierop de aardappelpuree en strijk deze glad.
9. Plaats de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 45 minuten.

Mijn kookverhaal (M Ruijters)

Een variant op de Stroganoff-aardappelschotel die ik al eens eerder als recept toevoegde op deze site. De zachte geitenkaas tussen het vlees/groentenmengels en de aardappelpuree maakt het gerecht zacht en smeuïg. Wie geitenkaas niet lekker vind, probeer eens een andere kaas (of laat de kaas weg, dat is optioneel).
Het strekt tot de aanbeveling om met name de aardappelpuree goed te laten afkoelen vóór deze de ovenschaal in gaat; het voorkomt dat het vlees/groentenmengsel, dat nog goed warm is, verder verbrand of uitdroogt.
Weer een makkelijk recept voor "one of those days" waarop uitgebreid koken gewoon niet lukt!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst