Recept
« Terug naar recepten
					
						Stoofschotel met kip
						PT75M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Stoofschotel met kip
Een heerlijk stoofschotel met kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Bert Allers
								
																
									Bereidingstijd:
									 75 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Hollandse
								
																								
									Bron:
									Anne Wilsons
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Stoofschotel met kip te bereiden
Verwarm de oven op voor 180 graden C.
Haal overtollig vet en pezen van de kip.
Schep de bloem in een plastic zak en doe de kip erbij.
Schudden tot de kip bedekt is, overtollige bloem verwijderen.
Verhit 2 eel olie in een grote pan met dikke bodem.
Bak de kip op matig vuur goudbruin.
Leg hem daarna in een ovenschaal.
Doe nu de 2 tl olie, prei, knoflook en gember in de pan en bak tot de prei zacht is.
Voeg gepelde tomaten (niet uitgelekt) en bouillon toe.
Breng het mengsel aan de kook en schenk het over de kip.
Dek de ovenschaal af en bak de kip in 1 uur gaar.
Desgewenst voor het serveren garneren met een takje tijm.
									Haal overtollig vet en pezen van de kip.
Schep de bloem in een plastic zak en doe de kip erbij.
Schudden tot de kip bedekt is, overtollige bloem verwijderen.
Verhit 2 eel olie in een grote pan met dikke bodem.
Bak de kip op matig vuur goudbruin.
Leg hem daarna in een ovenschaal.
Doe nu de 2 tl olie, prei, knoflook en gember in de pan en bak tot de prei zacht is.
Voeg gepelde tomaten (niet uitgelekt) en bouillon toe.
Breng het mengsel aan de kook en schenk het over de kip.
Dek de ovenschaal af en bak de kip in 1 uur gaar.
Desgewenst voor het serveren garneren met een takje tijm.
                    