KookJij

Sneeuwkristallen

Een heerlijk sneeuwkristallen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: culinairnet
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sneeuwkristallen te bereiden

Sneeuwkristallen

Voorbereiding
Maak een basisvoorraad eiwitglazuur vooraf, zoals terug is te vinden in de rubriek culinair ABC op deze site onder de Basisbereidingen - Glazuur.
Maak vervolgens een werkvoorraad kruidenkoekjes. Doe alle ingrediënten voor het mengsel in een hoge steelpan met dikke bodem en breng het al roerend aan de kook. Neem de pan van de hittebron en roer er met een houten lepel zorgvuldig de klontjes boter door. Klop, als alles goed gemengd is, het bakpoeder kort door het mengsel. Giet het mengsel in de kom van de keukenmachine of de mixer en laat afkoelen tot het lauwwarm is.
Zeef de bloem op het mengsel en laat de keukenmachine of mixer op lage snelheid draaien tot een samenhangend deeg is ontstaan. Vorm een bal van het deeg en laat het verpakt in plastic folie een paar uur of een hele nacht in de koelkast rusten.
Kneed het deeg op een met bloem bestrooid werkvlak kort door. Rol het deeg tussen twee latjes van 0,5 cm dik uit tot een lap van gelijke dikte. Steek met de vormpjes koekjes in de vorm van sneeuwkristallen uit het deeg en leg ze met behulp van een paletmes op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de bakplaat 30 minuten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de koekjes 10-12 minuten in de voorverwarmde oven tot ze stevig aanvoelen als je erop drukt. Schep de koekjes van de bakplaat en laat ze op een rooster afkoelen. Verpakt in plastic of aluminiumfolie kunnen ze op een koele en droge plaats tot 1 maand worden bewaard.

Bereiding
Vul de spuitzakjes met de glazuur. Vul 1 zakje met wit glazuur met een zachte consistentie en 2 met wit glazuur met een vloeibare consistentie. Spuit de omtrek van de koekjes en het patroon in het midden met het glazuur met een zachte consistentie. Vul de middenvlakken in met vloeibaar wit glazuur. Bestrooi de koekjes als het glazuur nog nat is met de glitter tot ze er royaal mee zijn bedekt. Laat drogen.

Serveren
Schud voor gebruik het teveel aan glitter van de koekjes. Deze fonkelende kleine juweeltjes zijn makkelijk te maken eng even het kerstfeest een betoverend accent. Prik voor een mooie en originele kerst boomversiering in de koekjes voordat ze de oven in gaan. Hang ze op aan lange satijnen linten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anoniem

Anoniem zegt:
Wow het ziet er echt kei lekker eruit dit gaan we echt met kerst proberen lekker:p:)
vuurwerker

vuurwerker zegt:
Geweldig,we kunnen niet wachten om ze te maken. Weer iets nieuws om voor de kerst te maken.;) Groetjes Willem