KookJij

Sinaasappel-Yoghurt Cake

Een smakelijke cake, die alleen goed lukt wanneer men de eieren goed luchtig klopt. Dwz het deel waarin de dooiers worden verwerkt, net zo lang kloppen tot het echt luchtig is geworden. De eiwitten kloppen in een kom, die absoluut vetvrij is en net zo lang kloppen tot er stevige pieken ontstaan, die hun vorm behouden. Wanneer het eiwitmengsel door het dooiermengsel wordt gewerkt, moet dat rustig gebeuren, zodat de lucht in het deeg blijft en er niet wordt uitgeslagen. Zo voorkom je een baksel met stukken "klei" er in. Wanneer geen biofruit aanwezig is,moet men bedenken dat het citrus fruit bijna altijd is "gewaxed" , dus voorzien van een waslaagje. Dit moet er dan eerst in warm water worden afgeborsteld. Ik heb de cake 5 dagen geleden in Rotterdam voorgeschoteld gekregen en die was perfect.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Helma Honig (Rotterdam)
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinaasappel-Yoghurt Cake te bereiden

  1. Klop het eigeel schuimig met de suiker + palmsuiker en houd pas op tot alle suiker is opgelost. (het knarst niet meer)
  2. Vervolgens de boter er door kloppen,tot die geheel is opgenomen . Dan de yoghurt er door kloppen en wel zo dat de massa schuimig blijft.
  3. Vervolgens het sap, de essence, de zestes en de liqueur er door kloppen. Let wel de massa moet enigszins schuimig blijven.
  4. De bloem + zout + bakpoeder boven de massa uitzeven en er door kloppen.
  5. Nu de eiwitten kloppen tot een stevig staand schuim.
  6. Tenslotte wordt het eiwit voorzichtig gewerkt door het dooiermengsel. Het cakemengsel is nu klaar.
  7. Het cake mengsel voorzichtig in de ingevette vorm gieten en in het midden van de oven plaatsen.
  8. Probeer na 60 minuten of een breinaald of scherp mesje schoon uit de cake komt nadat die er is ingestoken. Zo ja, dan is cake klaar.
  9. Zet de oven uit en laat de klep open om de cake in de oven te laten afkoelen.
  10. Stort de cake uit de vorm op een schaal en snijd er dikke plakken van.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Alle zoete witte wijnen zullen passen bij deze cake. Ook goed gaat een Asti Spumante en natuurlijk de sinaasappel-liqueurtjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst