Recept
« Terug naar recepten
					
						Sambal Badjak
						PT30M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Sambal Badjak
Lekkere sambal volgens recept van Oma de Sadeleer
            
            
					
									Recept van:
									Doriet Janssen
								
																
									Bereidingstijd:
									 30 min
								
								
									Personen:
									10 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											2
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Indonesie
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Sambal Badjak te bereiden
- Hak de uien met de knoflook zéér fijn en fruit ze in de hete olie, voeg de trassi, de suiker, djahé en ketjap toe. Prak de trassi fijn zodat het opgelost is en doe de potten sambal erbij. Laat dit geheel een half uurtje pruttelen op een klein vuurtje.
 
Mijn kookverhaal (Doriet Janssen)
Deze sambal kreeg ik van Mevrouw de Sadeleer, de moeder van onze vriend, die zoo lekker was dat ze mij het recept doorgaf,zo dat ik het nu met iedereen kan delen!
									Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Wendy zegt:
Hiero: https://www.sambalbij.eu/
Harry Löhr zegt:
                    
Hilde Dumont zegt: