KookJij

Recept voor RIJST : Creoolse Gebakken Rijst met Kippenlevertjes

Oorspronkelijke naam is Dirty Rice en het is een Creools gerecht uit het Zuidelijk deel van Louisiana. We onderscheiden een Cajun-variant en eentje in New Orleans stijl.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega (enigszins aangepast door mij)
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Verhit in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olijfolie + 1 theelepel sesam olie en bak daarin de levertjes gedurende 30 seconden op elke zijde. De bedoeling is dat ze bruinig van buiten zijn en nog steeds roze van binnen.
  2. Doe de levertjes dan in de keulenmachine en draai daarvan een homogene gladde pasta, breng op smaak met zout en peper en zet dit apart. 
  3. Verhit nog een eetlepel olijfolie in de pan met dikke bodem en fruit daarin aan de ui, knoflook, gemberwortel, selderij en lomboks, tot ui en lombok zacht gewoden zijn. Schraap de bodem van de pan goed schoon met een houtenlepel.
  4. Voeg hieraan toe de ketjap, de azijn, de Chili saus, de trassi, de leverpastei en 4 eetlepels water. Kook en roer dit net zolang tot het een behoorlijk dikke pasta is geworden.
  5. Verhit de 4 lepels olie in een wadjan en bak dan daarin de geklutste eieren onder flink roeren. Blijf dit doen tot het ei enigszins schuimig lijkt te worden..
  6. Dan de rijst er bij doen en net zo lang blijven rondroeren tot de rijst begint te bruinen en bij wijze van spreken elke korrel rijst is bedekt met ei.
  7. Voeg dan toe de kippenleversmurrie en de garnalen en blijf net zo lang roeren tot de garnalen roze zijn geworden.
  8. Verdeel over de borden en strooi er de lenteuitjes over.
  9. Geef er de sambal bij en zure uitjes.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Geef hierbij een droge witte wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst