KookJij

Rabarber-sinaasappeltaart

Een heerlijk rabarber-sinaasappeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rabarber-sinaasappeltaart te bereiden

1. Schil de sinaasappel met dunschiller, snij de schil in fijne reepjes. Pers de vrucht uit.
2. Meng de rabarber samen met het sinaasappelsap, 1 eetlepel suiker en 1 zakje vanillesuiker. Zet 1 uurtje in de koelkast.
3. Roer 175 g boter romig met 150 g suiker en de rest van de vanillesuiker. Voeg er een na een de eieren aan toe, dan de bloem en 2 eetlepels van de sinaasappelschil. Meng goed. Schep het beslag in een ingevette bakvorm. Schep de uitgelekte rabarber op het beslag.
4. Bak de taart 25 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven.
5. Laat de rest van de boter smelten. Doe er 1 eetlepel sinaasappelschilletjes, de rest van de suiker en de amandelschilfers bij.
6. Schep het mengsel op de taart. Laat ze nog 20 minuten bakken op 175° C. Laat ze afkoelen op een rooster. Werk ze voor u ze aansnijdt, af met bessen.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Channa

Channa zegt:
Vanuit Zweden...deze taart smaakte voortreffelijk ! Bedankt:?:o:o