KookJij

Pralinetaart

Een heerlijk pralinetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: dr.oetker
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pralinetaart te bereiden

Oven voorverwarmen, hartvormige bakvorm invetten en met bloem bestrooien.
Bereidingswijze:
Doe de eieren in een mengkom, klop ze met een mixer met garden op de hoogste stand in een minuut schuimig. De Vanillesuiker mengen met suiker, het mengsel met de eieren in 2 minuten opkloppen. De bloem met Backin mengen en zeven en kort op de laagste stand door het mengsel mixen. Als laatste de amandelen erdoor roeren.
Het deeg in het hartvormige bakblik doen en glad strijken. Plaats de vorm op een rooster in de oven.
Ondertussen: Laat na het bakken het hart nog 10 minuten in de vorm afkoelen, daarna uit de bakvorm halen. De taart op een met bakpapier bekleed taartrooster storten en laten afkoelen.
Snijd de afgekoelde taart twee keer horizontaal door. Bereid de Gelatine volgens de algemene bereidingswijze van de verpakking. De slagroom met suiker en Vanillesuiker opkloppen. De Amandelaroma er voorzichtig doorheen roeren. De Gelatine volgens de gebruiksaanwijzingen oplossen en de opgeloste Gelatine mengen met 3 eetlepels slagroom. Vervolgens het gelatine-slagroommengsel door de overige slagroom mengen.
Drie eetlepels van de slagroom in een spuitzak met een gekarteld tuitje van 6 cm doorsnede doen. Onderste taartdeel op een taartschaal leggen en dun met eenderde van de amaretto-slagroom bestrijken. Het middelste taartdeel erop leggen, ligt aandrukken en dun bestrijken met de helft van de slagroom. Het bovenste taartdeel erop leggen, licht aandrukken en het hart met de overige slagroom bestrijken. Met de slagroom in de spuitzak de omtrek van een hart maken en ruitvormige hokjes op de bovenkant van de taart maken. Verdeel de pralines over de ruiten.



Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst