Recept
« Terug naar recepten
					
						Pounds cake
						PT90M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Pounds cake
Een heerlijk pounds cake recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Lex Heufke Kantelaar
								
																
									Bereidingstijd:
									 90 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
									
								
								
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Engeland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Engels cookbook
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Pounds cake te bereiden
Snij de ijskoude boter in kleine stukjes. Meng met de suiker tot het geheel wit schuimend er uit ziet. Meng de eidooiers er door. Zeef de bloem er doorheen. Meng de citroenschil, het zout, de bakpoeder en de vanille- extract er door. Het moet nu lekker dik vloeibaar zijn. Iets te dik? Geef dan een scheutje bronwater er bij tot het gewenste resultaat.  Het eiwit stijf slaan zodat er pieken blijven staan. Spatel het eiwit door het beslag. Het beslag in de ingevette vorm gieten. Midden in de oven zetten die op 180 graden staat. Na drie kwartier controleren of de cake gaar is. Eet smakelijk.
										Mijn kookverhaal (Lex Heufke Kantelaar)
Waarom de engelsen dit een poundscake noemen weet ik niet en begrijp ik niet. Engels pound (lbs) is ongeveer 450 gram. Misschien weet iemand anders dit.
									 
                    




 
					