KookJij

Pompoentaart

Een heerlijk pompoentaart recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Bijgerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: gobelijn
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pompoentaart te bereiden

Snij de pompoen in kleine stukjes en stoof deze aan in een beetje boter. Let op dat ze niet aanbakken en lekker zacht worden zodanig dat je deze gemakkelijk kan mixen. Mix en laat zachtjes uitdrogen tot een zachte massa.

Meng alle kruiden, de suiker en de 2 eitjes.

Rol de kruimeldeeg uit en bak enkele minuten de deeg voor in de voorverwarmde oven op 220 °C.

Voeg het kruiden mengsel en de pompoen samen en roer opnieuw goed om.

Giet dan voorzichtig de melk door het pompoenmengsel

Giet dit mengsel in de kruimeldeeg en laat dan bakken in de oven van 220°C tot wanneer de taart klaar is. (neem een breinaald en indien er geen pompoenmengsel meer aan de breinaald hangt dan is de taart ready).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst