KookJij

Pindasoep (Pinda Bravoe)

Een heerlijk pindasoep (pinda bravoe) recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: mijn kookschrift: recept van IlseMarie Dorff
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pindasoep (Pinda Bravoe) te bereiden

Zoutvlees ontzouten.
Trek bouillon van het vlees en van het ontzoute zoutvlees.
Doe piment korrels en de ui/sjalotjes er bij
Na 1½ uur de pindakaas oplossen met een deel v.d. bouillon, roer net zolang tot een gladde saus ontstaat.
Giet de saus bij de rest v.d. bouillon.
Leg de groene peper (lombok) er bovenop en nog 15 min. zachtjes laten doorkoken.

ZORG ERVOOR DAT DE PEPER NIET STUK KOOKT!

Serveer de soep met de tomtom.

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Eet smakelijk!
Ben benieuwd hoe jullie het vinden; bij ons is de mening verdeeld, want ik ben Indisch en dit is een andere touch of taste.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

karin

karin zegt:
Nee, hier heb ik wel wat aan hoor!!
Bedankt voor je reactie :D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Onder het kopje "benodigdheden"staat :soeppan van 1½ liter. In dit recept doe ik zoveel water dat de kip/rundvlees net onder staat; wanneer je de kip er uit pakt om het van botten te ontdoen, schat ik hoeveel water er nog bij moet. Je hebt misschien niet zoveel aan dit antwoord, maar je ervaring helpt je wel het e.e.a in te schatten. Succes Karin
:D
Karin

Karin zegt:
Hoeveel water moet er bij de kip????
Dit wil ik ook weten bij het hutspot recept!!
Je beide recepten lijken me heerlijk Alleen hoeveel water moet er bij???
Alvast bedankt !
joan

joan zegt:
In Suriname ontzouten wij het zoutvlees door het een half uur of uur in ruim water te laten staan of door het voor te koken en daarna in blokjes te snijden en verder te bereiden. Met alleen afwassen haal je echt niet het hele zoute er uit.
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Het zoutvlees laat ik meestal weg; heb het voor het recept doorgegeven. Het is sterk gepekeld en je moet er van houden,maar als je het ff afspoelt is het inderdaad minder zout. Bij gebruik hoef je weinig tot geen zout te gebruiken, maar in jou geval moet je het weglaten, Eetze! Barbara:)
Dayenne

Dayenne zegt:
Waarom koop je zoutvlees als je het daarna weer gaat ontzouten? Kun je daar ook ander vlees voor nemen?(ik mag geen zout eten)