KookJij

Peren van José

Een heerlijk peren van josé recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Peren van José te bereiden

Zet de oven op 225°C.
Schil de peren, halveer ze , verwijder de klokhuizen en de harde deeltjes.
Pers de sinaasappelen uit.
Wrijf een braadslee (of vuurvaste schaal) in met boter, leg de peren er in en giet het sinaasappelsap en de Grand Marnier er over heen.
Leg de kruidnagels er bij en zet de slee (schaal) in de hete oven.
Laat de peren er een half uur in staan en bedruip ze voortdurend.
Meng intussen de kaneel door de suiker, leg de peren dan op de vlakke kant, strooi er het kaneel suiker mengsel over en laat nog een kwartiertje in de oven staan, zonder te bedruipen.
Leg op elk bordje twee halve peren, geef er een bolletje vanille ijs bij en schep wat saus over de peren.

Mijn kookverhaal (jose aarns)

Lekker als nagerechtje, bij een heerlijk glaasje gekoelde zoete witte wijn!
Is ook erg feestelijk met b.v. een kerstdiner.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Dit lijkt me heerlijk, is weer eens wat anders dan peertjes met een steeltje recht op in het pannetje, is ook erg lekker, maar dit is toch weer eens wat anders. Ga ik zeker maken met de Kerst. Groetjes Gerda :p:p:p
hns

hns zegt:
Ik vind dit een mooi gerecht. Dank je wel! Hans:):):)toegevoegd aan m'n favorieten.