KookJij

Paaslam

Een heerlijk paaslam recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paaslam te bereiden

Neem een steelpannetje en doe daar de pruimen samen met de port in.
Voeg kruiden, suiker en de goed afgeborstelde halve citroen toe.
Laat dit 24 uur wellen.
De volgende dag maakt u met een scherp mes inkepingen.
in de lamsbout waarin u stukjes knoflook
steekt (3-4 teentjes over de lengte in vieren gesneden).
Doe de rest van de knoflookteentjes en de grof
gesneden lenteuitjes bij de pruimen met port; laat dit zachtjes inkoken.
Braad dan de gezouten en gepeperde lamsbout in de boter aan alle kanten goed bruin.
Giet de kokende port met inhoud over de lamsbout en laat hem 1 uur sudderen zonder deksel en keer deze regelmatig.
Haal dan de lamsbout uit de pan en snij deze overdwars in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een voorverwarmde schaal.
Laat de saus ondertussen inkoken maar pas op dat deze niet aanbrandt!
Verwijder de citroen.
Giet de saus op het laatste moment rondom het vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

camilla

camilla zegt:
Hoi,hoi! Geeft wel een goeie smaak de salie omdat het vlees,de pruimen en port ook vrij zwaar zijn van smaak.
Wat je eventueel kan doen is de salie in een bosje knopen, dan makkelijk te verwijderen voor het opdienen.Maar kan ook minder gebruiken naar smaak.;)
hns

hns zegt:
Mooi recept, smaken passen goed bij elkaar. De extra's : port en pruimen vind ik leuk. Salie is een erg overheersend kruid vind ik, hoeveel gebruik je hiervan? groet en dank Hans de Vos:)