KookJij

Paarse cake

Een heerlijk paarse cake recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 105 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen creatie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paarse cake te bereiden

Oven voorverwarmen op 160 graden. Vervolgens de suiker, boter en vanillesuiker in een kom doen. Mix dit totdat het romig is (ca. 10 minuten) voeg nu 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe als het volledig opgenomen is door de boter/suiker mix. Voeg vervolgens de kleurstof toe. Doe dit niet te veel anders wordt de kleur veel te donker. Je kan beter wat erbij doen dan dat je er in 1 keer te veel in doet.

Spatel vervolgens de bloem er doorheen. Niet alles in 1 keer!

Doe de cake vervolgens 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Mijn kookverhaal (Saskia van Weegberg)

We wilden een keer een "andere" cake maken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Kim

Kim zegt:
Hoi,

Ik heb dit ook geprobeerd maar dan met gewone cake mix en dan de paarse kleurstof erdoor heen. Nou die van jou ziet er super uit. Maar die van mij is aan de buitenkant groen. Misschien ligt het aan het cakemeel wat ik heb gebruikt. Heb jij een idee hoe dit kan? Heb jij ooit gehad dat ie groen kleurde aan de buitenkant?
Groeten Kim