KookJij

Ovenschotel met ham en verse kaas La Prihel

Een heerlijk ovenschotel met ham en verse kaas la prihel recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Kaasrecepten
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel met ham en verse kaas La Prihel te bereiden

De dikke plak ham in kleine blokjes snijden. De oven voorverwarmen op 220°C. De dooiers scheiden van de eiwitten. De eierdooiers samen met de verse kaas, het aardappelzetmeel en de melk tot een glad geheel roeren. In dit mengsel de ui fijn raspen en de hamblokjes toevoegen. Kruiden met peper en zout. De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het mengsel roeren. Een vuurvaste schotel insmeren met een beetje boter en voor drievierde vullen met het beslag. Bestrooien met paneermeel en de rest van de boter in vlokjes verdelen en op de taart leggen. Gedurende 45 minuten laten bakken in de voorverwarmde oven. Vlak voor het opdienen bestrooien met de gehakte peterselie

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

bertal

bertal zegt:
Rita:
Deze kaas komt uit het
"Land van Herve" is een sterk geurige verse kaas met een vetgehalte van 0%
Deze kaas heb ik zelf gekocht bij de Hanos maar zal zeker ook te koop zijn bij de betere kaaswinkels :);)
m.v.g. Bert Allers
Rita

Rita zegt:
Ik wilde graag weten van voor kaas Le Prihel is. Kan ik dat ook in Nederland kopen?
Groetjes Rita.