KookJij

Mititei (Roemeense worstjes)

Een heerlijk mititei (roemeense worstjes) recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: we4you2
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mititei (Roemeense worstjes) te bereiden

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Klop het ei los en pers de knoflook erboven uit; klop de bloem erdoor. Meng dit mengsel door het gehakt. Breng op smaak met zout, peper en tijm. Vorm van het gehakt 12 worstjes en leg deze op het grillrooster. Schuif het rooster ca. 10 cm onder het hete grillelement en rooster de worstjes in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Violeta

Violeta zegt:
Met alen respect Marijke, ei en bloem hebben niks te zoeken in de mititei! Wel: zout, peper, tijm, knoflook, gehakt, 200 ml runderbouillon, ee theelepel natriumcarbonaat (voor de speciefieke smaak en "fluffy" uitzien). De worstjes vormen, nat maken met water, 24 uur in de koelkast laten staan, daarna op de gril.
Met vriendelijke groet, een roemeense vrouw :), 45 jaar
Biels

Biels zegt:
Snebby maakte dat altijd!