KookJij

Mini spareribs

Een heerlijk mini spareribs recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4-6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: een BBQ-foldertje in de hand gedrukt
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mini spareribs te bereiden

▼Breng in een grote pan 1 liter water aan de kook op hoog vuur.
▼Voeg toe :citroensap, soyasaus, de basterdsuiker,
2½ eetl sambal en de spareribs.
▼Zet het vuur laag en kook de ribs zachtjes gaar (± 25 min.).
▼Zo nu en dan omscheppen.
▼Laten afkoelen in het vocht en 1 nacht laten staan.
▼ Verwarm de oven voor op 220°C.
▼Dep de ribs droog, leg ze in een kom, voeg de tomatenketchup en de rest van de sambal toe en schep net zo lang door tot alle ribjes met een laagje ketchup bedekt zijn.
▼Leg de spareribs op een rooster in een braadslede en laat ze in de hete oven bruin worden (15 min.).

Mijn kookverhaal (Barbara Metz)

Soms zijn kleine ribs moeilijker te krijgen. Dan kun je ook 18 grotere nemen en ze los snijden.
Het recept blijft verder hetzelfde.
Kleine ribs kan je presenteren als borrelhapje.
± 30 min. voorbereiden.
± 1 nacht wachttijd
± 15 min oventijd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Evelyn

Evelyn zegt:
Hèh Hèh eindelijk eens het echte recept gevonden van Spareribs,en oooooo wat is dat lekker, dank jullie wel.:):D