KookJij

MARINARA Tomatensaus

Is een goede basis tomatensaus, waarmee je nog alle kanten op kunt. Het is één van de vele variaties.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe MARINARA Tomatensaus te bereiden

1).Verhit de olie in de grote pan en fruit daarin aan de uien, tot ze glazig zijn geworden.
2).Doe de knoflook er bij en laat die al roerend 1 minuut meefruiten.
3).Voeg toe de tomaten uit blik met de sappen, de geconcentreerde tomaat, de basilicumtakjes, de oregano, de paprikapoeder, het zout en breng aan de kook.
4).Draai het vuur lager en laat het geheel voor de helft inkoken
5).Roer van het vuur af de basilicum blaadjes er door op het laatste moment.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Deze saus kan worden opgeleukt met citroen (zeste), limoen (zeste), ketjap (doe er dan geen zout door), gember, vlees- of visbouillons, enz. enz.
Past goed bij pasta gerechten, gerechten met gamba's, vis, vlezen, gehakt, enz. enz.
Geef hierbij wel een wijn die niet gemakkelijk wordt overvleugeld door de zuurte van de saus. (bv een Chianti wijn zal het hierbij altijd goed doen).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst