Deze saus kan worden opgeleukt met citroen (zeste), limoen (zeste), ketjap (doe er dan geen zout door), gember, vlees- of visbouillons, enz. enz.
Past goed bij pasta gerechten, gerechten met gamba's, vis, vlezen, gehakt, enz. enz.
Geef hierbij wel een wijn die niet gemakkelijk wordt overvleugeld door de zuurte van de saus. (bv een Chianti wijn zal het hierbij altijd goed doen).
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						MARINARA Tomatensaus
						PT120M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			MARINARA Tomatensaus
Is een goede basis tomatensaus, waarmee je nog alle kanten op kunt. Het is één van de vele variaties.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 120 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > BBQ & Grillen - Sauzen
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Italie
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
										 
											Ja
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe MARINARA Tomatensaus te bereiden
1).Verhit de olie in de grote pan en fruit daarin aan de uien, tot ze glazig zijn geworden.
2).Doe de knoflook er bij en laat die al roerend 1 minuut meefruiten.
3).Voeg toe de tomaten uit blik met de sappen, de geconcentreerde tomaat, de basilicumtakjes, de oregano, de paprikapoeder, het zout en breng aan de kook.
4).Draai het vuur lager en laat het geheel voor de helft inkoken
5).Roer van het vuur af de basilicum blaadjes er door op het laatste moment.
										2).Doe de knoflook er bij en laat die al roerend 1 minuut meefruiten.
3).Voeg toe de tomaten uit blik met de sappen, de geconcentreerde tomaat, de basilicumtakjes, de oregano, de paprikapoeder, het zout en breng aan de kook.
4).Draai het vuur lager en laat het geheel voor de helft inkoken
5).Roer van het vuur af de basilicum blaadjes er door op het laatste moment.
                    