Recept
« Terug naar recepten
					
						Maisbrood
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Maisbrood
Een heerlijk maisbrood recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Chantal Drok
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									6 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Bijgerechten - Overig
 - > Brood - Gerecht
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											3
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Amerika
								
																								
									Keuken:
									Amerikaanse
								
																								
									Bron:
									
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Maisbrood te bereiden
De oven op 220 graden voorverwarmen. 
Een ovenvaste schaal of bakvorm van 20 cm doorsnee beboteren.
De boter smelten en laten afkoelen. Het ei met de melk loskloppen.
Het maismeel met de bloem, bakpoeder, suiker en zout vermengen. Het eimengsel en de boter erdoor roeren tot een glad beslag is ontstaan.
Het beslag in de vorm schenken en het gebak in het midden van de oven 20-30 minuten bakken tot het goudgeel is.
Het gebak in puntjes gesneden serveren.
										Een ovenvaste schaal of bakvorm van 20 cm doorsnee beboteren.
De boter smelten en laten afkoelen. Het ei met de melk loskloppen.
Het maismeel met de bloem, bakpoeder, suiker en zout vermengen. Het eimengsel en de boter erdoor roeren tot een glad beslag is ontstaan.
Het beslag in de vorm schenken en het gebak in het midden van de oven 20-30 minuten bakken tot het goudgeel is.
Het gebak in puntjes gesneden serveren.
Mijn kookverhaal (Chantal Drok)
Ik serveerde dit met geroosterder knoflook (zie mijn andere recepten). Dat smaakte super lekker. 
									
                    
Mia zegt:
maar in ons gezin uit den boze, het is super calorierijk