KookJij

Luxe taart

Een heerlijk luxe taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ghislaine
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Luxe taart te bereiden

Oven voorverwarmen op 220 graden C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Rol het uit tot ronde plak van ongeveer 26 cm doorsnede met een dikte 3 mm. Beleg bakplaat met bakpapier en leg de deegplak erop, 15 minuten rusten. Prik enkele keren met een vork in het deeg. Bak 20 minuten in de oven. Maak de biscuit. Klop alle ingredi?nten samen 10 minuten op voor een luchtig beslag. Doe een dun laagje in een ingevette ronde springvorm van 16 cm. Bak de biscuit 10 minuten in de oven op 230 graden C.
Maak de soezen, verwarm het water tot het net niet kookt. Doe het ei in een kom en voeg er de mix aan toe. Giet het water erbij terwijl je voortdurend roert. Roer stevig door tot je een mooi beslag krijgt. Spuit met behulp van een spuitzak minstens 13 kleine soesjes op een ingevette bakplaat. Strijk ze in met losgeklopt ei en bak ze 25 ? 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170?C. Meng de mix voor banketbakkersroom met de melk en klop tot je een gladde room krijgt. Knip de soezen na het bakken open en vul ze met banketbakkersroom. Leg het zakje chocoladeglazuur 10 minuten in heet water. Giet het gesmolten glazuur in een kommetje en doop er de soezen in. Maak dan de kirschsiroop. Doe de suiker en het water in een pannetje en laat 1 minuut koken. Laat de siroop afkoelen en voeg enkele druppels kirscharoma toe.
Bereidingswijze
Zo maak je de taart.
Spuit met een spuitzak een laagje banketbakkersroom op de bladerdeegbodem tot 2 cm van de rand. Leg in het midden het laagje biscuit. Bestrijk de biscuit met kirschsiroop en breng er een dun laagje ananasvulling op aan. Plaats daarop vier afgewerkte soezen. De overige soezen plaats je rond de biscuit op de rand van de bladerdeegbodem. Klop de slagroom en de suiker samen op en spuit met een spuitzak toefjes slagroom tussen de soezen. Spuit ook de rest van het taartoppervlak mooi dicht.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Hoi Marijke, Gaat deze taart zeker proberen lijk ons erg lekker mer verschillende deeg soorten. Heb een goed weekend groeten Willemien:p:p:p