KookJij

Lamsfilet met sinaasappel

Een heerlijk lamsfilet met sinaasappel recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: eigen keuken
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Lamsfilet met sinaasappel te bereiden

Dep het vlees droog met keukenpapier en laat afgedekt op kamertemperatuur komen.

Pel en snipper de sjalot.
Zet samen met de wijn en azijn op en laat op laag vuur tot de helft inkoken.
Trek zestes van de schil van de sinaasappels.
Zet weg in een bakje water.
Pers de sinaasappels en bewaar het sap.
Hak de koriander fijn.
Bestrooi het vlees met peper en bestuif met wat bloem.
Grillen:
Gril het vlees in enkele minuten rondom bruin. Haal het vlees van het rooster, leg midden op het aluminiumfolie, verdeel de koriander erover en dicht het pakketje.
Leg de pakketjes op het rooster en braad het vlees in ca 10 min. Gaar.
Passeer de ingekookte wijn en het sap van de sinaasappel door een zeef.
Voeg de zestes en fond toe en verdun evt. met water.
Monteer de saus met koude boter en breng op smaak.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst