KookJij

Recept voor Kwarktaart met vlaaideeg

Een heerlijk kwarktaart met vlaaideeg recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1. Warm voor het deeg 1/3 van de melk op. Roer er de gist bij tot hij volledig is opgenomen en laat even staan. Zeef de bloem in een kom en kneed er een ei, het water, een snuifje zout en de rest van de melk door. Meng er ten slotte ook de melk met de gist door. Laat 15 minuten rijzen onder een handdoek.
2. Smelt de boter en roer er de suiker door. Kneedt dit door het gerezen deeg. Strooi wat bloem op een werkvlak en sla met de deegbal op het werkvlak tot hij niet meer kleeft (banketbakkers noemen dit 'het deeg droogslaan'). Laat nog eens 45 minuten rijzen onder een handdoek.
3. Splits voor de kaasvulling de twee eieren en klop het eiwit stijf. Meng alle andere ingrediënten en spatel er aan het eind het stijfgeklopte eiwit door.
4. Rol het deeg uit en bekleed er een beboterd bakblik mee. Laat 5 minuten rusten onder een handdoek. Giet er de kaasmassa over en bak 20 minuten in een voorverwarmde oven op 190°C.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Banketbakker henny

Banketbakker henny zegt:
Kwark is een basis kaas bereiding, dus je hebt het over kaas!
snoopy

snoopy zegt:
Vragen aan Libelle.:(
Jolanda Everts

Jolanda Everts zegt:
Hallo, punt 3 gaat over kaasvulling. Het zou toch een kwarkvulling moeten zijn? En moet de kwark dan meegebakken in de oven? :?
Jolanda Everts

Jolanda Everts zegt:
Hallo,

punt 3 gaat over "kaasvulling"?
Het zou toch een kwark vulling moeten zijn?
En moet de kwark dan meegebakken in de oven???
Groeten Jolanda
:?