Recept
« Terug naar recepten
					
						Koolsalade met Karbonade
						PT45M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Koolsalade met Karbonade
Een heerlijk koolsalade met karbonade recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
            
            
					
									Recept van:
									Jan A van der  Hoeden
								
																
									Bereidingstijd:
									 45 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
 
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																				
											5
											0
											
											1
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Vietnam
								
																								
									Keuken:
									Oosterse
								
																								
									Bron:
									Familie uit Hong Kong
								
																								
									Kan worden ingevroren:
									
																					Nee
																			
								
																
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Koolsalade met Karbonade te bereiden
  1).Voeg olien, limoensap, zest, suiker, ketjap en Nam Prik Pao (soort sambal uit Vietnam e.o.) bij elkaar en roer dat goed door elkaar.
2).Doe het vlees in een kom en overgiet met 3 eetlepels dressing-saus en zorg er voor dat het vlees continue volledig in aanraking is met de dressing.
3).Nu eerst de salade maken:
Voeg de koolsoorten bij elkaar en hussel daardoor grondig de koriander, paprika, lenteui, katjang, zout en peper en tenslotte de rest van de dressing.
4).Zet de ingesmeerde grillpan op hoog vuur en grill de karbonades medium-rare. Dat moet men geval per geval bekijken, aangezien niet alle hittebronnen dezelfde warmte genereren. Bij ons: Vlees eerst 5 minuten op één zijde, zonder te bewegen en dan 3 1/2 minuut op de andere zijde zonder te bewegen.
Dek vlees af met alu-foil en laat 10 minuten rusten.
										2).Doe het vlees in een kom en overgiet met 3 eetlepels dressing-saus en zorg er voor dat het vlees continue volledig in aanraking is met de dressing.
3).Nu eerst de salade maken:
Voeg de koolsoorten bij elkaar en hussel daardoor grondig de koriander, paprika, lenteui, katjang, zout en peper en tenslotte de rest van de dressing.
4).Zet de ingesmeerde grillpan op hoog vuur en grill de karbonades medium-rare. Dat moet men geval per geval bekijken, aangezien niet alle hittebronnen dezelfde warmte genereren. Bij ons: Vlees eerst 5 minuten op één zijde, zonder te bewegen en dan 3 1/2 minuut op de andere zijde zonder te bewegen.
Dek vlees af met alu-foil en laat 10 minuten rusten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de salade over de borden en leg daarop de karbonades. (al dan niet gesneden in dunne plakjes)
									
                    