KookJij

Kerrie pompoensoep

Een heerlijk kerrie pompoensoep recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Jeannine Van Immerseel
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerrie pompoensoep te bereiden

Verhit boter en fruit hierin de gesnipperde ui, blokjes pompoen, gesnipperde salie en kerriepoeder, laat 10 minuten onder deksel stoven. Voeg wijn, 7 dl. water en bouillontablet toe, breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten zacht pruttelen. Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout. Roer 1 el. room en yoghurt dooreen en verdeel per bord en overgiet met de hete soep.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst