KookJij

Kaneelcakejes met appel-kaneel stroop

Een heerlijk kaneelcakejes met appel-kaneel stroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 16 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Frutesse
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kaneelcakejes met appel-kaneel stroop te bereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C. Klop met een mixer de boter met de appel-kaneelstroop, de bruine suiker en de kaneel tot de suiker is opgelost. Voeg het ei toe en roer tot dit goed is vermengd. Zeef het bakmeel met het zout. Spatel het bakmeel in gedeelten door het botermengsel.
Roer zo min mogelijk om het beslag luchtig te houden.

Schep het beslag in de vormpjes en plaats ze in de oven. Bak de cakejes in 20 minuten goudbruin en gaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Liliane

Liliane zegt:
doet me denken aan Lierse Vlaaikes!!!!!:p:p Die zijn ook oooooooooverheerlijk en ik "denk" dat dit recept het originele benadrukt
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
sonyanijntje,
De hoeveelheid suiker hangt af van hoe zoet of zuur de appels zijn.Ik schat tussen 5 en 10% van het gewicht van de massa.10%peren gebruiken geeft het ook een lekkerdere smaak.Net voordat je gaat inkoken,voeg dan de suiker en eventueel de kaneel toe.Ik ben dol op kaneel en gebruik voor mijn recepten doorgaans een suiker-kaneelverhouding van 10:1 per gewicht,maar 20:1 is voor dit doel misschien al genoeg.Breng de stroop dan over in kleine potjes.Ik gebruik hier kleine inmaakpotjes voor,die speciaal bedoeld zijn voor kleine hoeveelheden zoals jam.
De stroop wordt natuurlijk aanzienlijk dikker door het afkoelen.
Good luck.
sonyanijntje

sonyanijntje zegt:
Appelstroop heb ik nog nooit zelf gemaakt, lijkt me wel leuk om een keer te doen. We hebben ook net een krat vol appels geoogst uit de appelboom. Ik las op internet dat je appels moet koken en dan uit laten lekken, en dan het uitgelekte sap moet laten indikken tot stroop. Ik neem aan dat je bij dit indikken dan evt andere ingredienten/kruiden toe kan voegen? (Is suiker nodig?)
En wat doe je dan met de overige appelpulp; als appelmoes opeten?
lekkerbekske

lekkerbekske zegt:
Bedankt voor dat recept.Ik had hier in Canada nog nooit eerder van Frutesse gehoord, laat staan gezien of gegeten. Maar als alternatief ga ik gewone Limburgse appelstroop gebruiken en voegen dan wat meer kaneel toe. Maar met het aankomende appelseizoen, ga ik toch wel wat appel-kaneelstroop maken. Dat recept heb ik intussen al uitgedokterd.