Recept
« Terug naar recepten
Italiaanse rijsttaart met risotto rijst
PT90M
Italiaanse rijsttaart met risotto rijst
Een heerlijk italiaanse rijsttaart met risotto rijst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Italiaanse rijsttaart met risotto rijst te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden.Beboter de springvorm en bestrooi met paneermeel.Breng de melk aan de kook en voeg de rijst en 75 gram suiker toe.Laat 25 min koken tot een dikke rijstepap overblijft.Blijf roeren om te voorkomen dat de rijst aankoekt.Klop de dooiers met de rest van de suiker en vanillesuiker luchtig. Klop in een andere kom de eiwitten stijf.Roer de noten,de citroenrasp,eventueel de sucade en het dooiermengsel door de rijst.Schep vervolgens het eiwit er voorzichtig door.Giet de rijst in de springvorm en bak de taart in ongeveer 45 min.Laat de taart afkoelen en bestrooi royaal met poedersuiker.
franeke zegt:
ik wil een rijsttaart bakken, maar wel eentje die goed op deze van bij de bakker komt....mijn man eet deze het liefst. nl daar zitten veel rijstkorrels in (verwerkt in een soort dikke pudding op een gistdeeg of vetdeeg, denk ik zo zie dat er althans uit!!!
en ik denk dat dit wel zal benaderen????????
FRANEKE:o