Recept
« Terug naar recepten
Hazelnootblokjes
PT50M
Hazelnootblokjes
Een heerlijk hazelnootblokjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Hazelnootblokjes te bereiden
Vet een vierkant bakblik van 23x23 centimeter in en bedek de bodem met bakpapier.Zeef de bloem,het zout en het bakpoeder boven een grote kom.Kneed de boter er met de vingertoppen door tot het mengsel op broodkruim lijkt.Roer de suiker erdoor.Voeg het ei,de melk en de noten toe en roer alles goed.Doe het mengsel in de ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad.Strooi er eventueel bruine suiker over.Bak de cake 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden tot hij stevig aanvoelt.Laat de cake in het bakblik 10 minuten afkoelen.Maak hem dan los van de randen met een mes en leg hem op een rooster.Snijd de cake in 16 blokjes.
sonja zegt: