KookJij

Hartige Taart

Een heerlijk hartige taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige Taart te bereiden

Gehakt in de pan, knoflookpoeder, paprikapoeder en gemalen pepers naar smaak over het gehakt strooien. Bak het gehakt rul.
Snij de prei, paprika (en was de prei en paprika) en ui in kleine stukjes en voeg het toe bij het gehakt, als het gehakt lekker bruin is.
Kluts in een beker de eieren met melk, zout en peper naar smaak en bak het in een pan met een klein beetje boter rul.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Als groentes zacht zijn bij het gehakt is het gerecht klaar.
Doe nu de hotketchup bij het vlees en doe er zoveel in, als je zelf lekker vindt samen met de geraspte kaas. Meng het door elkaar. Als klaar is schep je de ei er door.
Leg de hartige taart vellen in het blik zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn. Leg niet meer vellen er in, dan je nodig hebt, want als het te dik wordt krijg je het deeg niet gaar.
30 minuten op 200°Cr.
Eet smakelijk

Mijn kookverhaal (Recepten Ala Mij )

Nog een paar lekkere tips:
Je kan er ook een paar aardappelschijfjes boven op de taart leggen en mee in de oven zetten. Strijk wel een geklutst eitje dan over de aardappels heen.
Of een paar aardappelschijfjes frituren of in pan bakken, naar eigen idee.

Het vulgerecht voor de taart, kan je heel goed een dag van te voren maken, let er wel op, dat je het van te voren verwarmd voordat je het de oven in schuift, ervaring is dat het dan niet warm genoeg wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Dit gerecht maak ik vaak. Je kunt eindeloos varieren met de inhoud. (spercieboontjes, broccoli, gerookte spekreepjes etc..)ik gebruik altijd bladerdeeg, en strooi daar 2 eetl. paneermeel op voordat de vulling erin gaat, dit neemt evt. vocht uit de groenten op.