KookJij

Hachée van Varkensfilets

Is er een verschil tussen hachee en ragout? Ragout wordt omschreven als een gerecht van stukjes vlees-vis-gevogelte of groentes in een saus van boter en bloem. Hachee is een stoofgerecht van vlees-vis-gevogelte of groentes in een saus. In een hachee zou net wat vaker "iets zuurs" gebruikt worden. Allemaal nog al vaag. Zelf denk ik dat er eigenlijk niet zo veel verschil is tussen ragout en hachee. Je kunt het eigenlijk wel door elkaar gebruiken.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hachée van Varkensfilets te bereiden

  1. Verhit de boter en bak daarin de blokjes vlees aan alle kanten bruin.
  2. Haal het vlees er uit met een schuimspaan en zet apart op een bordje.
  3. Voeg aan de pan toe in de reeds gebruikte boter de uien, de wortels, de selderij en fruit die aan tot de uien glazig worden en zacht. Dan gaat de knoflook er bij en roeren we nog even een minuutje door. Doe het vlees er weer bij en werk goed om.
  4. Bestrooi met de bloem (of maizena) en de suiker en fruit weer even door al omscheppend.
  5. Voeg de wildfond toe en de tomaten en doe er een theelepel (5cc)zeezout bij en een theelepel (5cc) peper.
  6. Roer goed door en voeg dan toe de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en de jeneverbessen.
  7. Breng het geheel aan de kook en laat dit minstens 4 kwartier sudderen met het deksel op de pan. Wel zo nu en dan even doorroeren.
  8. Nu de room door de massa roeren en weer terug aan de kook brengen.
  9. Vlak voor het opdienen de cranberries en de peperbollen door de massa roeren en nog 10 minuten laten sudderen.
  10. Dien op met aardappelpuree of witte rijst en geef er een tomaten / komkommer salade bij.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Je kunt hierbij thee geven of bier of wijn.
Bij wijn moet je denken aan een stevige witte wijn (bv een Kabinett of Spaetlese Riesling,een op hout opgevoede chardonnay) of een lichtere jonge rode wijn.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst